Actueel/nieuws

Mooi bedrag van de Rabobank

 

Iedereen die op de Vasa gestemd heeft met de Hart voor de Achterhoek actie van de Rabobank, heel erg bedankt! Mede dankzij u hebben wij het mooie bedrag van €409,29 mogen ontvangen van de Rabobank.

Ger Veurman vrijwilliger van het jaar

 

Tijdens de ledenvergadering op donderdag 19 april is Ger Veurman uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ger heeft uit de handen van Jolanda een mooi pakket gekregen.

Nieuwe t-shirt scheidsrechters

 

De scheidsrechters van het waterbasketballen hebben zaterdag 17 februari tijdens het toernooi het nieuwe scheidsrechtersshirt mogen ontvangen.

Geslaagd feestje voor de start van het nieuwe seizoen

 

Zondag 17 september is er bij partycentrum Nijenhuis een gezellig feestje gehouden ter gelegenheid van de start van het nieuwe seizoen. Mensen konden gezellig met elkaar kletsen. Er was een DJ die leuke muziek draaide, ook was er een clown wie hele mooi ballon figuren kon maken. Hieronder een paar leuke foto's welke die middag gemaakt zijn.

Tanja Bouwhuis Fotografie en Ontwerp Winterswijk wilt iets leuks doen voor de Vasa

 

Hieronder het bericht dat staat op de Facebookpagina van Tanja Bouwhuis Fotografie en Ontwerp Winterswijk. Het bericht is met haar goedkeuring gekopieerd en op onze website geplaatst.

 

 

Een paar uur met een stel knappe mannen in een Café om wat te brainstormen voor de mannenkalender en de eerste planningen te maken is absoluut niet verkeerd, laat ik daarin eerlijk zijn :)

Ik ben weer een heel eind verder gekomen met betrekking tot dit geweldige project, en met name het goede doel! Wie de krant gelezen heeft weet wat dit doel is.

Maar langs deze weg wil ik graag nog eens vertellen wat dit goede doel is, en waarom ik voor dit (vind ik) prachtige doel heb gekozen.

Vanaf nu praat ik ook graag in de wij vorm gezien ik deze kalender niet alleen maak. Wat heb ik ontzettend veel geluk met het prachtige team wat ik inmiddels bij elkaar heb. Ontzettend veel enthousiasme, leuke inbreng en steun van de mannen zelf, en wederom veel hulp van oa. het team van Beauty by Claudy. En nog een groot aantal mensen! Samen zijn wij voornemens een super mooie kalender te maken!

"Wij" zullen mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking met behulp van de kalender eens goed 'sportief' in het zonnetje zetten!!!

Waarom deze doelgroep?

Voor mij was vrij snel duidelijk dat het een doel zou zijn waar ik ook op persoonlijk vlak wat mee heb. Er zijn verschillende mooie doelen de revue gepasseerd, maar kwam toch iedere keer weer uit bij deze mooie doelgroep.
Mijn eigen zwager is door een vroeg geboorte van jongs af aan al gebonden aan een rolstoel. Hij is inmiddels net zo oud als ik zelf, en als ik dan van hem hoor hoeveel moeite hij moet doen om aan het sporten te komen dan breekt er bij mij stilletjes wel wat van binnen, en dat terwijl het voor hem inmiddels al zo goed als normaal geworden.
Als ik wil gaan sporten dan kan ik en ga ik in principe overal en nergens naar toe. Ik hoef in niet ver te reizen of er is wel een sportschool, voetbal-, volleybal-, basketbal-, tennisvereniging noem maar op of een atletiekbaan, zwembad waar ik mij zou kunnen inschrijven maar ook zonder dat gewoon een keer naartoe zou kunnen gaan.
Voor iemand met een beperking is dit niet zo makkelijk. En inderdaad er zijn mogelijkheden, maar is dat nu ook altijd echt iets dat wat diegene leuk vind? Dat vraag ik mij dan ook af.

Ik heb zelf gekozen voor een sportschool, en mijn zwager vindt badminton een geweldige sport. Maar als hij dan wil gaan sporten, dan is dit minimaal 15 kilometer van zijn woonplaats verwijderd, als het al niet meer is. En als je het dan ook nog moet doen met weinig middelen. Noem maar even een voor ons simpel ding op (vervoer) dan wordt het nog eens extra moeilijk gemaakt om alleen al de stap te gaan zetten om te gaan sporten.

Om een lang verhaal heel kort te maken vind ik dat deze mensen dus 'een leuke dag' of misschien wel meerdere dagen verdienen om eens met datgene bezig te gaan wat zij leuk vinden. Of het net even wat makkelijker te gaan maken om in ieder geval 'een sport' te kunnen beoefenen. Want zelfs dat is niet voor iedereen altijd weggelegd.

Daarom heb ik de VASA benarderd ( vereniging voor aangepast sporten Achterhoek ) en uiteraard waren deze mensen ook erg enthousiast over wat ik voor deze mensen wil gaan doen.

Je zult versteld zijn wat iemand met een beperking allemaal kan!!! Misschien nog wel meer dan wij zelf!
En we noemen het beperking, maar is het eigenlijk wel een beperking? Verdienen zij niet precies het zelfde als wij?

Ik vind dat ze het verdienen!

Wij hopen uiteraard met deze kalender een leuk geld bedrag voor deze doelgroep op te halen.
Maar zijn ook achter de schermen bezig om nóg iets leuks voor deze doelgroep te regelen / organiseren. Hoe en wat en andere info? Ik hoop dat ik hier snel meer over kan gaan vertellen.

Tot dusverre!!!

--------
Wij zijn nog op zoek naar bedrijven / instellingen die dit net als wij enthousiast zijn geworden om iets voor deze doelgroep te doen en ons hierbij te ondersteunen.
Met bijvoorbeeld een voor afname aan kalenders of met een mooi geldbedrag / producten of andere mogelijk interessante manieren om de kalender een succes te laten maken en dus deze doelgroep eens goed in het zonnetje te zetten.

Voor info mag je mij altijd mailen naar: tanja@tanjabouwhuis.nl.
--------

Maak een Gratis Website met JouwWeb